THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, October 29, 2009

~kenaNgaN di TMS~

~3 Ibnu Sina - CikGu MariaH~

berdiri dari kiri : Aidi, shahril, Faisal, buKhari, Acap, AizaT, Hilmi, Hisyam, Wak,apAt, Xtau..

seconD liNe : x tau, x tau, Suraya,zaty, raimi, wahida, HUDA, zambri, usop, bola, Nik, shukri, boting...

duduk : ayu, x tau, elissa, x tau, wanie, CIKGU MARIAH, nuar, shuhada, yanz, finas, shahirah...

~kenangan time ni memang sgt best, kepada sume kwn2ku i miss u all...ade yg dah lost contact but ade yg still samapai skang..harap2 kepada mereka yg jumpe blog ni, plez do contact me asasp...mane tau kite leh jumpe lagi di lain mase kan..huhu..really miss this moment (kepada yg i x ingat name, sorry k, memory dah lost ckit..hehehe)~

Wednesday, October 28, 2009



baru pas pasang khemah ni...


Inside The KhemAh...

go go GreeN...

Last Friday, under My subjek "pentadbiran & pengurusan kokurikulum" we had our camping in camp perik, k.nrang, kedah... many enjoyable moment that i want 2 share...
but, citer yg penting2 jer la erk.. starting from pasang khemah sampailah nak balik... the best thins is that... jungle tracking.. which is i was so scared with "pacat" n luckily i x kene gigit ngan pacat ni..huhuhu pacat just sempat naik kat kasut..
then i jerit soh someone buangkan, hehehe... nasib baik la... xtually, memang penat giler la naik puncak gunung 2... huhu, very adventure perjalanan.. but then bile sampai kat atas gase sonok giler.. dpt tengok pemandangan dari atas... then nak turun balik pon adventure sgt.. x sabar nak sampai bawah gasenyer, huhuhu lastly samapai gak n i'm org ke4 turun hehehe

beside that, my group which is "go go Green" was winner 4 sukaneka.. hehe, semangat giler masing2 main... ala, just 4 fun la... tapi so tired... lepas tension la sempena nak exam ni...

mlm plak tido dlm khemah.. xleh nak tido sgt coz mcm2 jadi.. borak2 ngan ain... ngumpat2 ckit, hehehe then pagi soknyer kemas la barang2... then dapat hadiah hamper ckit, then balik...

Tuesday, October 27, 2009

~RinDu PadaMu~



Tiada sehari yang berlalu
Tanpa ku mengingati Mu
Rindu pada Mu
Sentiasa mendambakan
Kasih dan sayang Mu

Semalam aku bermimpi
Dalam hujan ku berlari
Berlari mencari
Memangil-manggil nama Mu
Nama Mu yang sempurna

Kuharap dan kuberdoa
Semoga dapat bersua denganmu

Tiada kata yang dapat ku gambarkan
Perasaan yang ku alami
Cinta ku ini tiada berbelah bagi
Cinta yang suci dan abadi

Apakah aku diterima
Atau kau kan membiarkan saja
Kerana ku berdosa
Jangan biarkan ku terhina
Ku merayu pada mu

Wednesday, October 21, 2009

~We Don'T KnoW~


sometimes we don't know how people feel about us...
sometimes we don't know what we had done to them...
sometimes we just talk without realize everything...
sometimes we feel that we r separable...
sometimes we need some more time 4 themself...
sometimes we just walk through d way...
sometimes we hanging out together n sleep together...

but, how many sometimes...
deep inside my heart...
there r still an empty space about what we call "friend"
i don't understand...
what does she want...
why she act like that n like this...
why me should be blame...
how many mistakes that i had done???

YA ALLAH...
sometimes i think...
only me need 2 take care of her heart...
but my heart?? nobody know...

xtually, kalo i sedih...
what just i done are...
bace Al-quran, crying, listen 2 soft music n tell someone special...
but never nak lepaskan tension kat org lain...
that's me la...
but, never mind la...
mungkin tiap org berbeza...
huhuhu...huda, sabar yer...

Sunday, October 18, 2009

~PresenT ProJek iSu2 Math~


" MagiC bOx @ MysTery Box"


nice x?? so many colour..suitable 4 form 1 only k...

video

video during presentation..alamak;P termelatah plak..hehehe

today in our class isu2 matematik...
we all had 2 make bbm 4 teachers..

so, our group had decided 2 present about topic fraction...
but then, bile tgk group lain...

lagi power2 dari kitorang...

scared gak la, but present jer la, nak wat camne kan...

huhuhu...

don't laught at our bahan ea...
here some pictures of what we had done...
so tired 2 do this bahan la...
unfortunately siap gak akhirnya even x sehebat yg lain..
never mind la...
just bersyukur ape yg ade kan..hehehehe



Thursday, October 15, 2009

~WhaT I FeLt This TimE~


i realised that no matter what,
i do love myself..
i love the things that i do for other people,.
and if i continue to do things to help others...
then i will feel better about myself.

i realise that i am not a bad person,..
i am a good friend and family member,.
and although i have some good relationship...
a man would be lucky to have me as his girl..(really yah? hehehe)

i love myself as i am..
i am fun to be around,..
i have many adventures...
and i am me as myself..
never changes from before...
whoever who know me....
they will know who i am, how my behavior n so on...

i love being me. i love it all, faults and all.

Wednesday, October 14, 2009

~TireD~


lately being soo tired...
asgmnt x siap lagi...
tutorial x tau nak wat...
presentation...
aarrgghhh!!!!

tension2!!!...
but whatever happen...
i need 2 face it in a good way...
or else i yg sakit...
i don't want my migrain comes again...
mcm kat matrik dulu...
enough la...

huhu, what i need 2 do are:
calm down 1st...
set in mind what should i do one by one...
isu2 math...
kalkulus...
taxation...
TAP...
camping...

hahaha...
d most important part is...
always think positive n happy always...
rest mesti cukup...
tido mesti cukup...
makan pon same la...
hehehe....
konon nak diet, but then same jer...
tension study la kononnyer...
biaq p la...
asalkan my life x ganggu sesaper...
i love my self 1st before i love someone else....

Saturday, October 10, 2009

~i'm DreaminG~

on 9 Oct 2009..
2.10 p.m..
hujan, sedap tido ni..
then, tarik selimut...
tido...
my dreaming start..
in my dream..
i hug my mom n my dad so tight..
then my mom say..
she loves me so much becoz i'm the only her daugter..
then i start 2 cry..
dont say like that la mak..huhuhu
i cry2...

bangun2 tido, airmate still ade kat pipi..
huhu, then hati gase x sedap ni...
msj my mom..
"salam..mak ngan ayah cihat x??"
no reply...
gisau ni, miskol plak..
senyap gak..
then x leh jadi ni..
kol la mak...
"salam mak, mak katne ni?"
nape? mak kat umah cik timah la...
"hehehe, yerker ok2..jap lagi akak kol balik"
alhamdulillah xde pape...

then my mak msj..
"nape kak"
"gisau la mak, ingatkan ade pe2 jadi, i tell her about my dream...
then my mom reply back..
"manje sgt la budak ni, mak xde pape kat cini..jgnla gisau.."
huhu...nasib baik...
but deep in to my heart..
i love both my mother n my father so much!!!!

Wednesday, October 7, 2009



Maksudnya:
"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)."

(Surah Al-Baqarah - Ayat 255)


Amalkan kaedah ini setiap hari.

i. Baca Istiqfar - 3 kali.

ii. Baca Selawat - 3 kali.

iii. Baca Fatihah - 1 kali.

iv. PASANG NIAT untuk memagar:

- Sahaja aku membaca Ayat-Kursi untuk memagar diri, keluarga, rumah dan urusan kerana AlLah -

1. Baca Ayat Al-Kursi 1 kali.

2. baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI HADAPAN - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

3. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-2.

4. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI BELAKANG - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

5. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-3.

6. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI KANAN - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

7. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-4.

8. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI KIRI - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

9. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-5.

10. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI ATAS - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

11. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-6.

12. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI BAWAH - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

13. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-7.

14. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah segenap sendi dan liang bulu roma hambaMu yang banyak dosa ini, Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat ditembusi nafsu amarah yang didalangi oleh syaitan dan iblis.

15. Baca Selawat keatas RasulAlLah SAW.

Dari Anas bin Malik r.a. berkata, "Rasulullah S.A.W bersabda : Apabila seseorang dari umatku membaca ayat Kursi 12 kali, kemudian dia berwuduk dan mengerjakan solat subuh, nescaya Allah akan menjaganya dari kejahatan syaitan dan darjatnya sama dengan orang yang membaca seluruh al-Qur'an sebanyak tiga kali, dan pada hari kiamat ia akan diberi mahkota dari cahaya yang menyinari semua penghuni dunia."
Berkata Anas bin Malik, "Ya Rasulullah, apakah hendak dibaca setiap hari?"

Sabda Rasulullah S.A.W, " Tidak, cukuplah membacanya pada setiap hari Jumaat."
Umat-umat dahulu hanya sedikit sahaja yang mempercayai rasul-rasul mereka dan itu pun apabila mereka melihat mukjizat secara langsung. Kita sebagai umat Islam tidak boleh ragu-ragu tentang apa yang diterangkan oleh Allah dan Rasul. Janganlah kita ragu-ragu tentang al-Qur'an, hadis dan sunnah Rasul kita. Janganlah kita menjadi seperti umat yang terdahulu yang mana mereka itu lebih suka banyak bertanya dan hendak melihat bukti-bukti terlebih dahulu sebelum mereka beriman.

Setiap satu yang dianjurkan oleh Rasulullah S.A.W kepada kita adalah untuk kebaikan kita sendiri. Rasulullah S.A.W menyuruh kita mengamalkan membaca surah Kursi. Kehebatan ayat ini telah diterangkan dalam banyak hadis. Kehebatan ayat Kursi ini adalah untuk kita juga, yakni untuk menangkis gangguan syaitan dan kuncu-kuncunya di samping itu kita diberi pahala.

Begitu juga dengan surah al-Falaq, surah Yasin dan banyak lagi ayat-ayat al-Qur'an yang mempunyai keistimewaannya. Setiap isi al-Qur'an itu mempunyai kelebihan yang tersendiri. Oleh itu kita umat Islam, janganlah ada sedikit pun keraguan tentang ayat-ayat al-Qur'an, hadis Nabi dan sunnah Baginda S.A.W. Keraguan dan was-was itu datangnya dari syaitan.

~Jom HeBoH RayA~


~BiRo MakaNAn...GabungNan Yg BaguS..~



~ My RooMate SedondoN x Kami? hehe~



~Zaty xciTed Siap pakai Tag Name lAgi..ehehe~




~Sume Yg TerliBat Dlm MemeriAhkAn Lagi JamuAn Raya~







~ops, Our PengeTua KoleJ la..Hehehe~




~this is My x-rooMate sedOndoN gak..hehehe~


assalammualaikum....
on 6th october 2009, kelab kenderaan perwaja had organised a program name
" jom heboh raya" in regarding we r still celebrating syawal..
so, i as AJK makanan jer...
but so many thing 2 do during that day...

so, we start to redecorate pentas...
xtually we want to do it at
on the way jalan ke cafe but then..
we decide just do it kat dewan jer la...
then on 2p.m we start to tiupo belon, susun kerusi n hias ape yg patot...
the most interesting part is that...
i had teach them on how to make "KETUPAT"
some boys n girl looks so excited to make the ketupat..
so i just show them from beginning la...
so ajar punyer la ajr...
lastly yg dpr sorg jer, boy ni dpr half way then i tolong ckit..
so jadila ketupat die...
hehe, xtually i know at 1st it might looks difficult...
but then bile dah pandai u will so happy n excited to do it tau..hehehe

then after finish kemas dewan sumer...
i pon balik n siap2 tok turun balik coz i as ajk makanan need to do some work...
my partner which is hafifi keep calling me..
ask "cepatla turun sayang, abg nak solat plak ni"
hahaha...so funny...
then i ask ain also becoz she also ajk makanan...
then turun2 tengok ...
ha, amik ko lemang nak kene potong...
nasib baik i bring also pisau...
then he ask, "geti x nak potong ni"
the we say "never mind, kitorang leh, korg g la solat dulu"
hehehe, maka ain use the parang to bukak that lemang..
n i potong kecik2 lemang 2..
that lemang was so cute maybe coz buluh die kecik la kot...
i'm so excited to eat that lemang coz..
gaye ari 2 x jumpe lemang pon..huhu...
n kempunan sgt nak mkn sate xtually tapi xperla...

then siap potong lemang sumer, we arrange the foods that need to be given 2 them...
so, ain, me, zaty, iqa n sab masing2 ade peranan...
n order tok bahagikan makanan...
kang berebut la plak...
alhamdullilah, sumenyer cukup...
tok yg cannot attend that jamuan pon i also tapaukan..huhu...

lastly sesi bergambar n post mortem...
xtually i fobia ckit bergmbr becoz there is a tragedy that make me so ashame...
when the fotographer want 2 take the pictures, i just run away or don't looks at camere...
but with my own camere so xcited la kan..huhu
bergambar ngan mcm2 org...
ade yg pemalu, ade yg comey...
but most of the guy yg i bergambar looks shorter than me...
hehehe, maybe becoz i'm wearing heels..
kalo x pakai heel pon tinggi per...hahaha...

adib ask us to stay 4 a while 4 post mortem...
so, masing2 just saying ape yg diorang x puas hati la...
erm, mane ade program yg xde masalah...
so, ape yg kurang 2 we take it as pengajaran la k...
i'm so proud of my roomate becoz...
she had speak up of my problems...
i was so sad but then she had make my heart feel lege ckit...
sometimes boy ni suke amik kesempatan atas kelalaian kite kan...
its a very good lesson 4 me...
never mind, as long as my fren still with me...
i'm happy with them, thanks 4 everything my fren...
love u all so much~~ huhu