THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, December 31, 2009

~Happy New Year 2010~

erm..new year comes again..
n my age becomes 23 for this year..
gase mcm dah tue plak...
actually many thins happen in my life through the year 2009..
but what has happen makes me wonder the meaning of life..
makes me learn n more matured after all those things happen..
mcm2 jadi..
ade member yg dah kawin, tunang, clash ngan pakwe n all those thins makes me think that we should appreciate for what we have in our life...sometimes we need to give some space to him to think whether he need us or not...if he need us, he would find us but if not that is the way that he don't want us anymore...

about my study plak..
this is the final sem for me..
xtually very excited this sem coz there are more time to spent with my frens..
coz x banyak klas, so berjalan jer la keje kami..
semalam pon kuar sampai mlm baru balik then kene marah ngan someone..huhu..
sabor jer la, nasib baik dah ok dah..pasni xleh la kuar sampai mlm2 sgt kot nanti kene marah lagi la jawabnyer..but then planning to go langkawi n pineng but x tau la jadi ker x..
kalo ade org yg bawak kami on jer la,hehe maklumlah kaki jalan masing2...
futhermore kami tinggal berlime so senang la nak ke mane2 us by only 1 car..hehehe
but blaja jgn luper, asik huha huha kang study teruk plak..
alhamdullillah lect sumer ok kot takat ni..hopefully that i can go through this sem with flying colours..hehehe

azam?? erm..xde azam la..
main blasah jer, but mestilah nak jadi more better than before rite...
this is the right time to think about my future, keje, impian, kawin??
ops~lom lagi kot..yg penting bine kerjaye dulu..
bahagiakan mak ayah then baru leh pk pasal kawin kalo ade jodoh..insyaALLAh x ke mane kan...
x kesah la..semoge i tabah menghadapi tahun 2010 ni dengan jayenyer..wish me all the best my fren..hehehe

Wednesday, December 30, 2009






all of them are my best fren that i had in uum..
ade yg dah abis blaja...
really miss them...
ummy, ain mazalam, bugee, hanim...
bugee dah datang, yg lain x tau la nak datang biler...
the best part is when we hang out together, mkn kat bilik gamai2 beli makanan kat petro..
borak2 n ngumpat2 ckit..hahaha...

pertunangan sahabtku~Moja...




actually uum bukak 28hb but then i need to go there early than i expected becoz one of my best fren bertunang on 26 dec 2009. so, ain n me balik la dlm 25hb mlm then terus p umah hanim n go 2 moja house on 26hb.here is some picture that we take along the majlis..hehehe...

Monday, December 7, 2009

~ReuniOn TMS~



before turu pantai tok breakfast..hehe


kat pantai PD with them..hehe



0n 5 disember 2009..
we had our reunion at PD...
sonok la gak coz gamai yg trun...
sape erk..
erm, girls : me, elissa, ayu, finas, yan, nisa, wanie, shazwani, amy, doyot, dzahirah, asu, izzati, andiya, farhana, n some more cannot remember their names..hehe
while laki plak cipoi, omar, shahril, mokhtar, farid, norazi, faisal, fuad ...
erm, having fun with them...
share our story together, spent time with them on the whole day..

jeles gak la tengok masing2 dah ade kerjaye sendiri...
but then ade gak yg still study likes me...
never mind la...
yg penting masing2 i can see have their own direction n their ways where they want 2 go...
mandi kat pantai..
paling seronok ayu ngan finas la, bukan main lagi..
hehe, i tak brape suke lat so thats why tak mandi sgt...
kalo air terjun confirm la berendam sampai lebam..hahaha...

here some picture that i had...
not so much kot..huhu..

Monday, November 16, 2009

~HappY HoLidaY~



at this time...
i'm counting of days to balik kmpg...
really miss my family so much!...
there is another one paper remaining...
which is TAP...
actually sgt mls nak study...
but then kene gak la...
dah la last day...
20hb paper TAP, then mlm 2 balik...
hua hua...x sabarnyer nak abis...
nak balik!!!!

erm, good bye sementare kepada...
my fb n my beloved blog...
nanti ade mase baru leh update...
lagi pon nowdays x jage lab sgt pon...
n today is the last day jage lab xtually...
my fren pon gamai yg dah xde nanti...
huhu...
ok, see u on next sem la plak erk..hehe...
take care 2 all my beloved fren...
x moh nakal2 k...
cau cin cau~~

Monday, November 9, 2009

~ThanK You My FreN~


i want 2 dedicated this shout 2 all my fren that i ever had in this world...
to : Ain, Sab, Moja, Zaty, Iqa, Ain mazalam, Bugee, Erni, Hanim, Ummy, Ina, Elissa, farhana, Ayu, Dayah, yanz, Finas, Nadiah, Aisyah, n 2 whoever i forget 2 mention their name...so sorry...

i appreciate 4 what u all had done 2 me...
4 being such a perfect fren that i know...
i cannot buy the value of this frienship with money...
u guys always beside me when i need it..
always support me from behind...
always make me laught..
u all bring a lot of sunshines in my life...
always give an advice 4 my behavior...

i know i'm not a perfect person...
so through this blog..
i want 2 apologize...
if i ever make your heart feel hurt...
if i ever used your money or things that i did not realize...
if i ever left u behind...
if i borrowing somethings without permission...
if i forget u in my "doa"...
if i cheating u all...
if i did not ask your problems...
if i not there when u r in sad...
if i did not share my story...
if i ever doing something wrong 2 u guys...

sesungguhnye, tanpa kalian hidup org xkan bermakner..
even ade antara kite yg x kan berjumpe lagi..
tapi kalo jumpe kat mane2 kang, tegur la erk...
sedihnyer biler pk balik..
but, life must go on kan..
org syg korang sumer...
x kire la kiter penah gaduh, masam muker or what ever..

again n again...
ampunkan salah silap org dari hujung kaki sampai ujung rambut...
org bersyukur coz dpt kenal ngan kalian sumer..
u all such a best fren that i ever had in my life...
org doakan kite sumer akan jumpe kebahagiaan masing2...
love u all my beloved frens deep into my heart...;)


Thursday, November 5, 2009

~KetiKa cinTa BertaSbih~


from the title that this song was a very sweet song...
mengingatkan kite pada PencipTa Yang Esa..
thanks ayu...
4 giving me this song...
so sweet;)

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu


[*]
Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada mu Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

[**]
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Back to [*][**]

Cinta…

Back to [**]

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih


~ExaM AgaiN~

fuh, nasib baik x amik edvanced kalkulus ni..huhu

thank God...
today dah 2 paper berjaye kutempuh...
1st, kalkulus, second kokurikulum...
another 3 paper remaining...
which are TAP, taxation n isu2 math...
x sabor nak abis...
dah ade rencane pas exam ni, hehehe...
but don't know la berjayer ke x kan..

now, my feeling likes berbunge2 ckit...
nape erk..
ops~ only He know why..
hehe, xtually berkawan x salah kan...
so, just wat cam bese jer la...

lately ni ujan jer...
maybe ujan rahmat gaknyer..
sempene nak exam..
xtually x suke la exam..
nape la kementerian still x jumpe..
satu penilaian tok nak uji tahap kecerdasan student..
x kire la kat peringkat sek or u...
kalo la jumpe kan best..
x yah susah2 nak exam kan..
i gerenti, ramai yg x suke exam sebenarnyer kan..
wat serabut pale otak jer...
stree jer..huhuhu
tapi nak wat camne...
life must go on right...

x sabar nak balik umah..
ayah slalu gak kol..
dok borak2 ngan mak sumer...
miss my cat so muchz!!!
but dont know where had been he go..
huhu..baby~~balik la...
mak kate nak balik kmpg..
sape ntah kawin, tapi x kesah la...
miss my grandmother sebenarnyer...
lame sgt x jumpe nenek..huhuhu...

thats why x sabor nak abis exam...
tapi sedih plak..
kang gamai member yg dah xde coz masing2 wat 7 sem..
tinggal la 5 org budak akaun edu...
which is me. zaty, ain, moja n sab..
x tau la ape jadi pada kami sem depan..
haha, kamilah super duper senior gaknye...
ala, xperla bukan extend pon...huhu
aja2 fightin huda!! hehehe

Thursday, October 29, 2009

~kenaNgaN di TMS~

~3 Ibnu Sina - CikGu MariaH~

berdiri dari kiri : Aidi, shahril, Faisal, buKhari, Acap, AizaT, Hilmi, Hisyam, Wak,apAt, Xtau..

seconD liNe : x tau, x tau, Suraya,zaty, raimi, wahida, HUDA, zambri, usop, bola, Nik, shukri, boting...

duduk : ayu, x tau, elissa, x tau, wanie, CIKGU MARIAH, nuar, shuhada, yanz, finas, shahirah...

~kenangan time ni memang sgt best, kepada sume kwn2ku i miss u all...ade yg dah lost contact but ade yg still samapai skang..harap2 kepada mereka yg jumpe blog ni, plez do contact me asasp...mane tau kite leh jumpe lagi di lain mase kan..huhu..really miss this moment (kepada yg i x ingat name, sorry k, memory dah lost ckit..hehehe)~

Wednesday, October 28, 2009



baru pas pasang khemah ni...


Inside The KhemAh...

go go GreeN...

Last Friday, under My subjek "pentadbiran & pengurusan kokurikulum" we had our camping in camp perik, k.nrang, kedah... many enjoyable moment that i want 2 share...
but, citer yg penting2 jer la erk.. starting from pasang khemah sampailah nak balik... the best thins is that... jungle tracking.. which is i was so scared with "pacat" n luckily i x kene gigit ngan pacat ni..huhuhu pacat just sempat naik kat kasut..
then i jerit soh someone buangkan, hehehe... nasib baik la... xtually, memang penat giler la naik puncak gunung 2... huhu, very adventure perjalanan.. but then bile sampai kat atas gase sonok giler.. dpt tengok pemandangan dari atas... then nak turun balik pon adventure sgt.. x sabar nak sampai bawah gasenyer, huhuhu lastly samapai gak n i'm org ke4 turun hehehe

beside that, my group which is "go go Green" was winner 4 sukaneka.. hehe, semangat giler masing2 main... ala, just 4 fun la... tapi so tired... lepas tension la sempena nak exam ni...

mlm plak tido dlm khemah.. xleh nak tido sgt coz mcm2 jadi.. borak2 ngan ain... ngumpat2 ckit, hehehe then pagi soknyer kemas la barang2... then dapat hadiah hamper ckit, then balik...

Tuesday, October 27, 2009

~RinDu PadaMu~



Tiada sehari yang berlalu
Tanpa ku mengingati Mu
Rindu pada Mu
Sentiasa mendambakan
Kasih dan sayang Mu

Semalam aku bermimpi
Dalam hujan ku berlari
Berlari mencari
Memangil-manggil nama Mu
Nama Mu yang sempurna

Kuharap dan kuberdoa
Semoga dapat bersua denganmu

Tiada kata yang dapat ku gambarkan
Perasaan yang ku alami
Cinta ku ini tiada berbelah bagi
Cinta yang suci dan abadi

Apakah aku diterima
Atau kau kan membiarkan saja
Kerana ku berdosa
Jangan biarkan ku terhina
Ku merayu pada mu

Wednesday, October 21, 2009

~We Don'T KnoW~


sometimes we don't know how people feel about us...
sometimes we don't know what we had done to them...
sometimes we just talk without realize everything...
sometimes we feel that we r separable...
sometimes we need some more time 4 themself...
sometimes we just walk through d way...
sometimes we hanging out together n sleep together...

but, how many sometimes...
deep inside my heart...
there r still an empty space about what we call "friend"
i don't understand...
what does she want...
why she act like that n like this...
why me should be blame...
how many mistakes that i had done???

YA ALLAH...
sometimes i think...
only me need 2 take care of her heart...
but my heart?? nobody know...

xtually, kalo i sedih...
what just i done are...
bace Al-quran, crying, listen 2 soft music n tell someone special...
but never nak lepaskan tension kat org lain...
that's me la...
but, never mind la...
mungkin tiap org berbeza...
huhuhu...huda, sabar yer...

Sunday, October 18, 2009

~PresenT ProJek iSu2 Math~


" MagiC bOx @ MysTery Box"


nice x?? so many colour..suitable 4 form 1 only k...

video

video during presentation..alamak;P termelatah plak..hehehe

today in our class isu2 matematik...
we all had 2 make bbm 4 teachers..

so, our group had decided 2 present about topic fraction...
but then, bile tgk group lain...

lagi power2 dari kitorang...

scared gak la, but present jer la, nak wat camne kan...

huhuhu...

don't laught at our bahan ea...
here some pictures of what we had done...
so tired 2 do this bahan la...
unfortunately siap gak akhirnya even x sehebat yg lain..
never mind la...
just bersyukur ape yg ade kan..hehehehe



Thursday, October 15, 2009

~WhaT I FeLt This TimE~


i realised that no matter what,
i do love myself..
i love the things that i do for other people,.
and if i continue to do things to help others...
then i will feel better about myself.

i realise that i am not a bad person,..
i am a good friend and family member,.
and although i have some good relationship...
a man would be lucky to have me as his girl..(really yah? hehehe)

i love myself as i am..
i am fun to be around,..
i have many adventures...
and i am me as myself..
never changes from before...
whoever who know me....
they will know who i am, how my behavior n so on...

i love being me. i love it all, faults and all.

Wednesday, October 14, 2009

~TireD~


lately being soo tired...
asgmnt x siap lagi...
tutorial x tau nak wat...
presentation...
aarrgghhh!!!!

tension2!!!...
but whatever happen...
i need 2 face it in a good way...
or else i yg sakit...
i don't want my migrain comes again...
mcm kat matrik dulu...
enough la...

huhu, what i need 2 do are:
calm down 1st...
set in mind what should i do one by one...
isu2 math...
kalkulus...
taxation...
TAP...
camping...

hahaha...
d most important part is...
always think positive n happy always...
rest mesti cukup...
tido mesti cukup...
makan pon same la...
hehehe....
konon nak diet, but then same jer...
tension study la kononnyer...
biaq p la...
asalkan my life x ganggu sesaper...
i love my self 1st before i love someone else....

Saturday, October 10, 2009

~i'm DreaminG~

on 9 Oct 2009..
2.10 p.m..
hujan, sedap tido ni..
then, tarik selimut...
tido...
my dreaming start..
in my dream..
i hug my mom n my dad so tight..
then my mom say..
she loves me so much becoz i'm the only her daugter..
then i start 2 cry..
dont say like that la mak..huhuhu
i cry2...

bangun2 tido, airmate still ade kat pipi..
huhu, then hati gase x sedap ni...
msj my mom..
"salam..mak ngan ayah cihat x??"
no reply...
gisau ni, miskol plak..
senyap gak..
then x leh jadi ni..
kol la mak...
"salam mak, mak katne ni?"
nape? mak kat umah cik timah la...
"hehehe, yerker ok2..jap lagi akak kol balik"
alhamdulillah xde pape...

then my mak msj..
"nape kak"
"gisau la mak, ingatkan ade pe2 jadi, i tell her about my dream...
then my mom reply back..
"manje sgt la budak ni, mak xde pape kat cini..jgnla gisau.."
huhu...nasib baik...
but deep in to my heart..
i love both my mother n my father so much!!!!

Wednesday, October 7, 2009



Maksudnya:
"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)."

(Surah Al-Baqarah - Ayat 255)


Amalkan kaedah ini setiap hari.

i. Baca Istiqfar - 3 kali.

ii. Baca Selawat - 3 kali.

iii. Baca Fatihah - 1 kali.

iv. PASANG NIAT untuk memagar:

- Sahaja aku membaca Ayat-Kursi untuk memagar diri, keluarga, rumah dan urusan kerana AlLah -

1. Baca Ayat Al-Kursi 1 kali.

2. baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI HADAPAN - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

3. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-2.

4. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI BELAKANG - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

5. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-3.

6. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI KANAN - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

7. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-4.

8. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI KIRI - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

9. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-5.

10. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI ATAS - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

11. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-6.

12. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah DI BAWAH - diri, keluarga, rumah dan segala urusan - hambaMu yang banyak dosa serta daif ini - Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, jin, manusia dan haiwan.

13. Baca Ayat Al-Kursi untuk kali ke-7.

14. Baca doa ini: Ya Allah Ya Tuhanku, jadikanlah segenap sendi dan liang bulu roma hambaMu yang banyak dosa ini, Kota Besi, Kota Tembaga yang tidak dapat ditembusi nafsu amarah yang didalangi oleh syaitan dan iblis.

15. Baca Selawat keatas RasulAlLah SAW.

Dari Anas bin Malik r.a. berkata, "Rasulullah S.A.W bersabda : Apabila seseorang dari umatku membaca ayat Kursi 12 kali, kemudian dia berwuduk dan mengerjakan solat subuh, nescaya Allah akan menjaganya dari kejahatan syaitan dan darjatnya sama dengan orang yang membaca seluruh al-Qur'an sebanyak tiga kali, dan pada hari kiamat ia akan diberi mahkota dari cahaya yang menyinari semua penghuni dunia."
Berkata Anas bin Malik, "Ya Rasulullah, apakah hendak dibaca setiap hari?"

Sabda Rasulullah S.A.W, " Tidak, cukuplah membacanya pada setiap hari Jumaat."
Umat-umat dahulu hanya sedikit sahaja yang mempercayai rasul-rasul mereka dan itu pun apabila mereka melihat mukjizat secara langsung. Kita sebagai umat Islam tidak boleh ragu-ragu tentang apa yang diterangkan oleh Allah dan Rasul. Janganlah kita ragu-ragu tentang al-Qur'an, hadis dan sunnah Rasul kita. Janganlah kita menjadi seperti umat yang terdahulu yang mana mereka itu lebih suka banyak bertanya dan hendak melihat bukti-bukti terlebih dahulu sebelum mereka beriman.

Setiap satu yang dianjurkan oleh Rasulullah S.A.W kepada kita adalah untuk kebaikan kita sendiri. Rasulullah S.A.W menyuruh kita mengamalkan membaca surah Kursi. Kehebatan ayat ini telah diterangkan dalam banyak hadis. Kehebatan ayat Kursi ini adalah untuk kita juga, yakni untuk menangkis gangguan syaitan dan kuncu-kuncunya di samping itu kita diberi pahala.

Begitu juga dengan surah al-Falaq, surah Yasin dan banyak lagi ayat-ayat al-Qur'an yang mempunyai keistimewaannya. Setiap isi al-Qur'an itu mempunyai kelebihan yang tersendiri. Oleh itu kita umat Islam, janganlah ada sedikit pun keraguan tentang ayat-ayat al-Qur'an, hadis Nabi dan sunnah Baginda S.A.W. Keraguan dan was-was itu datangnya dari syaitan.

~Jom HeBoH RayA~


~BiRo MakaNAn...GabungNan Yg BaguS..~



~ My RooMate SedondoN x Kami? hehe~



~Zaty xciTed Siap pakai Tag Name lAgi..ehehe~




~Sume Yg TerliBat Dlm MemeriAhkAn Lagi JamuAn Raya~







~ops, Our PengeTua KoleJ la..Hehehe~




~this is My x-rooMate sedOndoN gak..hehehe~


assalammualaikum....
on 6th october 2009, kelab kenderaan perwaja had organised a program name
" jom heboh raya" in regarding we r still celebrating syawal..
so, i as AJK makanan jer...
but so many thing 2 do during that day...

so, we start to redecorate pentas...
xtually we want to do it at
on the way jalan ke cafe but then..
we decide just do it kat dewan jer la...
then on 2p.m we start to tiupo belon, susun kerusi n hias ape yg patot...
the most interesting part is that...
i had teach them on how to make "KETUPAT"
some boys n girl looks so excited to make the ketupat..
so i just show them from beginning la...
so ajar punyer la ajr...
lastly yg dpr sorg jer, boy ni dpr half way then i tolong ckit..
so jadila ketupat die...
hehe, xtually i know at 1st it might looks difficult...
but then bile dah pandai u will so happy n excited to do it tau..hehehe

then after finish kemas dewan sumer...
i pon balik n siap2 tok turun balik coz i as ajk makanan need to do some work...
my partner which is hafifi keep calling me..
ask "cepatla turun sayang, abg nak solat plak ni"
hahaha...so funny...
then i ask ain also becoz she also ajk makanan...
then turun2 tengok ...
ha, amik ko lemang nak kene potong...
nasib baik i bring also pisau...
then he ask, "geti x nak potong ni"
the we say "never mind, kitorang leh, korg g la solat dulu"
hehehe, maka ain use the parang to bukak that lemang..
n i potong kecik2 lemang 2..
that lemang was so cute maybe coz buluh die kecik la kot...
i'm so excited to eat that lemang coz..
gaye ari 2 x jumpe lemang pon..huhu...
n kempunan sgt nak mkn sate xtually tapi xperla...

then siap potong lemang sumer, we arrange the foods that need to be given 2 them...
so, ain, me, zaty, iqa n sab masing2 ade peranan...
n order tok bahagikan makanan...
kang berebut la plak...
alhamdullilah, sumenyer cukup...
tok yg cannot attend that jamuan pon i also tapaukan..huhu...

lastly sesi bergambar n post mortem...
xtually i fobia ckit bergmbr becoz there is a tragedy that make me so ashame...
when the fotographer want 2 take the pictures, i just run away or don't looks at camere...
but with my own camere so xcited la kan..huhu
bergambar ngan mcm2 org...
ade yg pemalu, ade yg comey...
but most of the guy yg i bergambar looks shorter than me...
hehehe, maybe becoz i'm wearing heels..
kalo x pakai heel pon tinggi per...hahaha...

adib ask us to stay 4 a while 4 post mortem...
so, masing2 just saying ape yg diorang x puas hati la...
erm, mane ade program yg xde masalah...
so, ape yg kurang 2 we take it as pengajaran la k...
i'm so proud of my roomate becoz...
she had speak up of my problems...
i was so sad but then she had make my heart feel lege ckit...
sometimes boy ni suke amik kesempatan atas kelalaian kite kan...
its a very good lesson 4 me...
never mind, as long as my fren still with me...
i'm happy with them, thanks 4 everything my fren...
love u all so much~~ huhu

Wednesday, September 30, 2009

~My SliPper~

"so cute kan, hehehe"

yesterday i bought my new slipper...
xtually i don't know what type of slipper that i like...
then, we go 2 tesco...
in front of tesco, there is small shop...
many slippers was there...
so cute...
then i saw one slipper...
green colour...

4 your information..
i like green so much!!!!
since i'm in secondary school i think??
hehe
everything must be green..
until now...
when i'm see something which is green colour...
i was so xcited to own it...

in my collections now...
my cadar, bantal, beg, payung, botol air, baju, new slipper...
all must be green...
hahahaha
i like it very much!!!!

so to all my fren, if u see green just remember me k...
some people say who likes green is a jeolous person...
really???
but whatever people say...
i just happy with my own life...
hehehe...
peace in green!!!!!

Monday, September 28, 2009

~My FamiLy DuriNg rayA~


~my family...mak, ayah, bangah, ajib n gondut..hehehe~



~bermaafan, ajib punyer gmbr xde ker??hehehe~~


~x balik kmpg, beraye ngan family sendiri jer la jwbnyer...~


~my mom bermaafan with my dad, sweet kan..huhu~

Saturday, September 26, 2009

~DuGaaNMU MengUatKanKu~

during raya hari 2, ade dugaan yg kutempuh bersamanya..
memang mungkin ALLAH nak uji kami...
airmata mengalir tanpa dipaksa2...
namun juah di sudut hatiku..
ku masih menyayangimu...
mungkin ini dugaan yg akan mematangkan kami...
ku tabah, ku redha...
doaku buatmu YG MAHA PENGASIH...

Ya ALLAH.....
seandainya telah Engkau catakan...
dia milikku tercipta buatku...
satu kan lah hatinye dgn hatiku....
titipkan lah kebahagiaan antara kami...
agar kemesraan itu abadi...

Ya Tuhanku yg Maha Mengasihi...
seiringkan lah kami dlm melayari hidup ini....
tetapi Ya ALLAH.
seandainya telah Engkau Takdirkan
dia bukan milikku....
bawalah dia jauh dr pandanganku..luputkan lah dia dr ingatanku.....
dan peliharalah aku dr kekecewaan...

berilah aku kekuatan
untuk menolak bayanganya jauh ke dada langit...
agarku sentiasa tenang walaupun tanpa bersama dgnnya...

sesungguhnya Ya ALLAH...
Engkau Maha Mengetahui...segala yg terbaik buat hamba mu ini...

cukuplah sahaja Engkau yg menjadi pemeliharaanku...
di Dunia dan di Akhirat....
janganlah Engkau biarkan aku bersendirian di dunia ini mahupun di Akhirat....
menjerumuskan aku ke dlm lembah kemaksiatan dan kemungkaran...
maka kurniakanlah aku pasangan yg beriman...
agar dia dan aku...
membina kesejahteraan hidup...
ke jalan yg Engkau redhai....
Ya ALLAH...
berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan di akhirat....
da Ya ALLAh...
peliharalah kami dr azab api nerakamu....
amin......................

Monday, September 14, 2009

~RaYa TimE~



hai there...
a very few days, we will celebrate our hari raya aidilfitri..
i was so excited to celebrate it..
many story to tell about this becoming hari raya...
1st at all about "kuih Raya"
i had bought about 4 types of kuih raya here...
cookies, mama carry, tat nenas n coklat badam..
so yummy...
n also i bought tepung kek 2 make it on that raya day..hehehe...



then about my "baju raya"
xtually i already had sepsanag baju raya warne kuning ala2 coklat..
but theh mcm x happening plak ade sepasang jer..
then i ask my mum 2 bought another one..
yesterday my mom call and ask what colour do i want..
then i said "x kesah la...asalkan cantik"
then finally my mom choose colour peach..
huhu, last year also peach..
never mind la, hopefully that my mom taste..
same with me,hehehe...
x sabar nak balik umah n see my new baju raya....hurey!!!


then about my house...
xtually my house not 2 big, not 2 small...
just sedang2 jer...
but, thanks God..
after that tragedy, my house becomes better than before...
xtually my father yg semangat sgt...
nak cat umah la kononnyer with oren colour...
cian gak la coz ayah kene cat sorg2..
my little brother sume kat asrama...
so, cannot help la..
x sabor nak balik tengok umah camne la gaknyer..hehehe

then, i had plan 2 give some present 2 my parents...
handphone..
but i don't know what model that i want 2 buy..
i didn't survey yet, balik nanti la...
just go n beli skali due...
both of them will get it..
kire mcm hadiah tok hari raya la..
cian diorang, nak bagi la hp yg better ckit dari yg ada skang..

so now, memang x sabar sgt nak balik...
my mom ajak wat kuih raya lagi..
huhu, kuih wajib tok umah kami are biskut makmur n biskut kelapa...
sempat ke x nak wat ntah..
dah la nak cari baju gaye ajib ngan naim lagi..
diorang 2 skang dah demand..
nak yg mahal2 jer..
sabor jer la...

ok, to all my frens...
i want to wish "slamat Hari Raya Aidilfitri"
semoga lebaran kali ini lebih ceria bersama keluarga tersayang...
i want 2 apologize if i had trngumpat, terngate, or ape2 la...
maklumlah...
tiap manusie x pernah terlepas dari melakukan kesilapan kan...
balik raya nanti jgn lupe bawak balik kuih raye tau..hehehe
slamat pulang ke kampung...
take care...
adios~~

Friday, September 11, 2009

~unPredicTabLe PersoN "friEnD"~

"Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang."

~my HeeLs~



this is my heel 4 my raya...
sweet x??
hehehe..around brape inchi u all agak??
thanks 2 him coz belikan heel ni...
i ni a little bit cerewet bab2 kasut ni..
but 4 this heel, i tengok then terus minat...
but some of my friend said that this heel..
mcm nak jalan kat red carpet...
hehehe..
red carpet pon red carpet la...
asalkan i happy with my self..
abisla melaram ngan heel baru gaye ni..
huahuahua..
x sabornyer nak jalan2...hehehe

~TTJ_UUM~



most of them are still my fren untill now;)

thanks abg KFC amikkan gmbr..hehehe

last tuesday (8 seppt 09)...
ain, loye, ita, nadiah n me hang out 2gether...
buke same2 la kononyer..
reunion TTJ...
we r in 1 class when we in frm 4& form 5...
untill now we r still 2gether..
even though each of us..
different courses n college...
(except me n ain)

loye jadi driver...
so, we decide 2 berbuke kat KFC (loye mengidam)..
sampai KFC around 6p.m..
too early, so we just booking 1st...
then go 2 ekspo depan yawata...
not buying too much la..
brooch jer..

then go back 2 KFC n waiting 4 waktu berbuker...
finally berbuke la kami..
pas2 gase mcm x kenyang plak..
then ain said..
"kwn2, pani second round plak ea"...
loye reply back..
"ok, set jer"..hehehe
before going for pray, masing2 tapaukan KFC tok roomate n member..

then we going to pray 1st..
kat masjid dekat ngan yawata...
quit beautifull...
poeple ramai get ready 4 solat terawih plak..

but then we continue our journey..
jitra mall..
i had requested 2 loye..
coz nak beli barang ckit 4 my little boy..
hehehe, his becoming besday..

by d way, i also want 2 find something on my face..
hehe, then finally ade sorg akak ni panggil
i thought nak pakai olay jer..
then akak 2 cakap..
"adik nak try check muke x?"
then i jawab la..
"nak2, tapi kene byr x?"
then she said..
"x payah, just check jer"..
i reply back..
"ok, nak gak tengok, tapi malu..akak jgn gelak tau"..
hehehe...

tup tap tup tap..
almost 10p.m..
i walk with nadiah n akak 2 berjaya memperdaya kami..
i bought some toner n conditioner..
x tau la berkesan ke x..
kalo x berkesan, siap akak 2..huhu..
then, i bought something 4 him..
i don't know what should i give him..
my 1st plan, i want 2 give him ring..
but nadiah said not suitable la..
then i bought perfume for him..
so nice of bag n bottle..
n of course the smell..
hehehe...hope he will like it!!

lastly we singgah at gerai Air Gelas Buah Besar..
our second dishes after KFC...heheh..
mcm2 yg kami order, siap amik gmbr sumer...
yg lawak 2..
we just order 1 gelas air epal gelas besar..
(yg kami dok ngidam sgt)
sampai2 jer air, kongsi skali 5 org..
x sampai 10 minit, air dah abis..
hahaha, masing2 kehausan..
dgn tebal muke kami mintak pakcik 2 yambah air..
tapi tambah air kosong jer..
kalo isi air buah lagi..
kompem abis lagi..
hahaha..kenyang air jer plak kang..

so, abis makan, abis minum, abis bergambar sumer..
we r going back 2 UUM...
so tired but so happy with them..
but so sorry 4 nadia jalil coz die x dpt nak join..
kete x muat la..hehe
maybe next time k my dear~

Friday, September 4, 2009

~sHe KnoW~


at 1st when i get know her...
we had in the same class in TTJ..
that was in form 4...
she was sitting in front of the class...
while me, at the back...
we started to know more each other...
by the end of form 4...

started from that until we get together in form 5..
moreover, we had in the same class, same room....
we always spend time 2gether...
study until mid nite..
eat together...
going 4 class together...
sharing every little single story...
laugh, tear, angry, sad, lonely...
all we had share 2gether...

at that time, i was the happiest person...
becoz i had some one to sharing everythings...
we set up our missions...
to achive our ambitions...
we fill the form 2gether...
to enter into matrix...

at matrix, we also together...
eventhough we had different class n block...
but i still can feel that we are still close...
we still eat, study n doing joys together...
to achive our mission becoz some people say..
matrix is harder than form 6...
so, every weekend we stay up and study...
u had thought me a lots...
i really appreciate it..
until we get a good result..
but you more better than me...
i don't mind becoz i know u r so clever than me...
again we meet in the same university...

we had also the same class, same college...
in 1 sem, i still can feel that we are so close...
but then...

starting from sem 2 and above...
u had changed a alot...
maybe i's 2 sensitive person...
or maybe i'm thinking too negative...
but only God now what i feel..
we became so far...
even though from external part..
we looks so close but inside deep in my heart..
u r going 2 far...

however so far u from me...
i just want 2 let u know that...
i really love u so much as my best fren...
even though u had left me behinde...
even though u forgot me...
even though u had a new fren...
even though u make me cry...
even though u didn't looking at my face...
even though u ignore me when i'm sick...
even though u angry with me...
even though we are not at same level..
even though we will be seperate one day...

i really miss the moment we sleep together in 1 bed...
i really miss the moment we eat both together..
i really miss the moment we spent time together...
i really miss the moment we chatting n tell our story...
i really miss the moment u tell me about yours (no secret anymore)...
i really miss all that!!


thanks 4 everything my fren...
thanks for be by my side always...
thanks 4 making me laugh..
thanks coz always help me when i'm in trouble...
becoz u r the best person that i ever had forever in my life...

Thursday, September 3, 2009

Mengejutkan orang yang tidur disunatkan sekiranya orang itu tidur dalam keadaan berikut:

Pertama:
Seorang yang tidur di masjid dan waktu solat sudah tiba. Ini berdasarkan hadis Abu Bakrah ra, beliau berkata:
خرجت مع النبي صلى الله عليه وسلم لصلاة الصبح فكان لا يمر برجل إلا ناداه بالصلاة أو حركه برجله
“ Aku keluar bersama Nabi saw untuk menunaikan solat subuh. Beliau tidak lalu pada mana-mana lelaki melainkan akan menyerunya untuk solat atau menggeraknya untuk solat dengan kakinya.”
(Hr Abu Daud 1246 – semua perawinya thiqah)

Kedua:
Orang yang tidur dihadapan orang yang solat kerana menggangu orang yang solat.

Ketiga:
Tidur diatas permukaan bangunan tanpa penghadang.
Rasulullah saw bersabda:
من بات على ظهر بيت ليس له حجار فقد برئت منه الذمة
“Sesiapa yang tidur diatas permukaan bangunan tanpa ada penghadang (dari jatuh bangunan), sesungguhnya telah terlepas dari tanggungjawab mana-mana pihak (sekiranya jatuh).
(Hr Abu Daud – semua perawinya adalah thiqah)

Keempat:
Tidur dalam keadaan separuh badan terkena cahaya matahari dan setengah lagi tidak kena.
Nabi saw bersabda:
إذا كان أحدكم في الشمس فلقص عنه الظل وصار بعضه في الشمس وبعضه في الظل فليقم
“Apabila salah seorang kamu berada di bawah pancaran matahari, kemudian matahari menaik dan sebahagian tubuh mu terkena pancaran matahari dan sebahgian yang lain tidak kena , hendaklah dia beredar.”
(Hr Abu Daud – semua perawinya thiqah)

Kelima:
Tidur waktu subuh.
Nabi saw bersabda:
الصبحة تمنع الرزق
“Tidur subuh menegah rezki.”
(Hr Ahmad – sanad lemah)
Umar bin Abdul Aziz apabila melihat anaknya sedang tidur waktu subuh, beliau mengejutkannya dan berkata:
الأرزاق تقسم وأنت نائم
“Rezeki dibahagi-bahagikan sedangkan engkau tidur.”

Keenam:
Tidur sebelum isya kerana makruh tidur waktu itu. Ini disebut dalam hadis yang panjang, riwayat dari Abi Bakrah ra dimana beliau berkata:
كان يكره النوم قبلها والحديث بعدها
“Baginda tidak suka tidur sebelum solat isya dan sembang-sembang selepasnya.”
(Hr Bukhari - sahih)

Ketujuh:
Tidur lepas solat asar.
Nabi saw bersabda:
من نام بعد العصر فاختلس عقله فلا يلومن إلا نفسه
" Sesiapa yang tidur selapas solat asar dan hilang akalnya , janganlah dia mencela melainkan dirinya.”
(Hr Abu Ya’la – Sanad lemah)

Kelapan:
Tidur berseorangan di rumah. Hukum ini disebut oleh al-Hulaimi dalam kitabnya al-Minhaj Fi Syu’abil Iman.

Kesembilan:
Perempuan yang tidur menelentang. Ini kerana ianya makruh seperti yang disebut dalam kitab yang sama.
Umar bin Abdul Aziz telah menegah anaknya yang tidur sedemikian.

Kesepuluh:
Seseorang yang tidur meniarap. Baginda melihat seorang lelaki meniarap. Lalu baginda bersabda:
إن هذه ضجعة يبغضها الله ورسوله
Maksudnya: “Sesungguhnya ini adalah cara baring yang dimurkai oleh Allah dan Rasulnya.”
(Hr Tirimizi dan Ahmad-hasan lighairihi)
Abu Umamah r.a berkata: Nabi s.a.w lalu dekat seorang lelaki yang tidur meniarap di Masjid. Lalu baginda memukulnya dengan kakinya dan berkata:
قم واقعد فإنها نومة جهنمية
Maksudnya: “Bangunlah kamu dari tidur dan duduklah sesungguhnya ini adalah cara tidur ahli neraka jahannam.”
(Hr Ibnu Majah)

Kesebelas:
Mengejutkan orang tidur untuk bangun qiamullail.
Nabi saw bersabda:
رحم الله رجلا قام من الليل فصلى وأيقظ امرأته فإن أبت نضح في وجهها الماء رحم الله امرأة قامت من الليل فصلت وأيقظت زوجها فإن أبى نضحت في وجهه الماء
“Allah merahmati lelaki yang bangun malam, menunaikan solat dan mengejutkan isterinya. Sekiranya isterinya enggan, dia akan merenjiskan air pada muka isterinya. Allah merahmati wanita yang bangun malam, menunaikan solat dan menegejutkan suaminya. Sekiranya suaminya enggan, dia akan merenjis air ke muka suaminya.
(Hr Abu Daud 1308 – perawi-perawinya thiqah)

Ke dua belas:
Mengejutkan orang yang tidur untuk bangun sahur. Nabi saw bersabda:
إن بلالا ينادي بليل فكلوا واشربواحتى ينادي ابن مكتوم
“Sesungguhnya bilal akan mengumandangkan azan pada waktu malam (sebelum subuh), maka makanlan dan minumlah sehingga Ibnu Maktum mengumandangkan azan subuh.”