THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, December 29, 2010

1st giveaway lil sweet box...

1ST GIVEAWAY LIL SWEET BOX (27/12/2010 - 10/01/2011)



syarat-syarat :

-Jadi follower LIL SWEET BOX..
-Letak banner 1st giveaway lil sweet box yang ada kat atas ni di blog korang & cerita serba sedikit pasal giveaway ni dengan cara korang sendiri..
-Jangan lupa ajak kawan-kawan yang lain join sekali..lagi ramai lagi meriah..
-lepas tu tolong tinggalkan kat comment nama,,email,,link giveaway ni & jgn lupa beritahu yang korang dah join..tu je thanks..Good Luck..

Hadiah :

Hadiah istimewa menanti anda..gambar hadiah akan di upload kemudian jika berkesempatan..sebarang pertanyaan boleh email kami @ jerit sajee di shoutbox..

Sunday, December 26, 2010

~MY INterVieW~

erm...
luckily my interview ditemani oleh sorg akak ni...
thanks a lot akak..=)
setie nye die menanti sehingga sy tamat interview...
ok, sesampainyer di pjbt MARA...
terus amik pas pelawat la plak then naik tingkat 12 k...
pastu tgk dah gamai pon org dok isi borang ape ntah..
kate start kol 10.30 but then smpai kol 9.30 dah start pon..
nasib la aku no.7 so kene tunggu la gak..
nebesh xleh nak kate la kan..
tanye akak2 yg dah lepas ni ape soalan die tanye sume...
kebanyakan mereka adalah kakak only me yg mude kot..hehehe

bile dipanggil siti nur** huda...
mcm paper jer, eje name pon slh sabor jer la..
then masok la ade 3 org panel...
all of them are women n ask the question in english..
ok, masok2 die soh introduce yourself..
x smpat nak abish terus die tanye..
"oh, u pendidikan perakaunan yer?"
"u Mane dulu???"
then i answer all the questions with smiley...hehe
diorang mcm sgt excited maybe becoz only me take education in accounting becoz yg lain sume pior accounting..
then diorang tanye gak what is the difference between education in accounting n accounting..
so bla...bla...bla...
then sorg panel ni tanye lagi..
if your student comes late what should u do..
then jwbla..bla...bla..bla...
lastly die tanyer if kami letakkan kat MRSM mukah nak x???
fuh~ kenela jwb boleh gak even dlm hati xmau...huhuhu
die kate x takot ker, (mau x takot, kat srwk kot)..
tapi jwb gak la, sy sedia hadapi cabaran..haaha
then tanye lagi, dah kawin ker belom??? jwbla x kawin lagi...
dahtu awk x nak kawin ker???
xpe2, nanti sy letakkan gamai calon2 mude lelaki kat ngan awk skali nak??
hehehe, apo lagi boleh la kobar puan letak yg hensem2 ckit erk..
gediks jer kan...
hehehe, last ckp thanks kat diorang n kuarla...
say good lucks to other candidates n turun cepat..hehehe ade rencane plak pasni...

smpai jer kat bwh cari akak 2 cepat then akak 2 mule la ajak jalan2..
hehehe, mcm2 nak dibelinyer...
dari tudung, kerongsang, kain ela, inner...sumer nak diboli..
kalo ade rm500 maunyer sume abish gak ni...
tapi happy sesangat dpt jalan ngan akak ni..
die tau jalan, so main ikot jer la mane die g..hehehe

Friday, December 10, 2010

~jalan-Jalan Kat MALACCA~


xtually banyak kali gak dah g melake ni..
but this time spontanious ngan yan n ina..
yan la ajak..
kalo xde die x dela jalan..
dok jer la kat umah 2 ha..
credit 2 yan..hehehe



mesti gamai yg jeles tgk kami still berkawan kan..
yerla beb, dari kecik kot..
tadika, sek ren, sek men, matrik, u..
sume nak same2..
bezenyer..
even lain tempat but still contact each other..hehehe


sempat lagi erk naik bec brgmbr...
dah pakcik 2 yg offer lebih2,,,
layan jer la..haha..
nasib yan x kayuh tol2..
kalo x mau nyer 1 melake naik beca..
dah heran plak org melake tgk kang..hahahaha


kota A'Famosa...
still berdiri teguh..
dari kocik smpai dah bosar mcm ni gak la deh..
nothing chages..hehe


nilah pose terbaik dari kami...
hahaha, penat nak wat LOVE ni..
finally we get it..
aperla...hehehe

Thursday, December 9, 2010

~My 1st time~


1st time jadi pengapit..
my best fren sek rendah...
so sweet kan die....


tghmkn beradab pon sempat lagi pose ka...
hehe...
thanks 2 photographer yg amik gmbr ni...


time jalan sebelah pengapit ni..
nebeshnyer x leh nak ckp la..
ngalahkan pengantin..heehe

Wednesday, October 13, 2010

~tiMe to thinK~

ok, sowie lately ni susah nak post entry baru coz kat sek xleh bukak plak blog..
geram lak ai, ni x tau nape tetiber lak leh ha..
ok, we go 4 the 1st story..
about my convocation k..
lom settle paper lagi duit2 yg berkaitan ngan hal konvo ni..
by next week i hope everything settle..
axtually something happen..
nangish smpai lebam mate coz my father said he don't want 2 go 2 my convo..
then plan la mcm2, nak naik bas la, tumpang ain la..
lastly my father cool down balik n said nak g plak..
sabor jer la, maybe tidor umah member ayah..
then 2hb x tau la nak balik ker x..
nak pulang jubah lagi..
so, maybe takes time gak 2..huhu
hopefully sumenyer dipermudahkan la hendaknyer...
x sabar gak nak konvo but most of the thing..
finally i had finished doing my degree n i'm so proud becoz of that...

ok, next about what??
yes, my school...
another few days i will leave this school becoz contract abis dah..
but now, ngah busy ngan hari sukan..
everyday ade latihan umah sukan pagi n ptg...
pagi pas assembly leh la aku g..
but ptg xkan nak dtg semate2 nak latih budak2 lari2..
eeii, sbr jer la..
cikgu yg 1 umah ngan aku plak mcm bengang jer aku x dtg..
kalo skolah ni blakang umah x kesah la beb..
anytime i can come..
but jauh kot, transport ngan minyak n mase lagi..
lantak ko la nak mrh ker aper, yg pntg aku dah bagi tau kat cikgu sorg lagi ni ha my reason..
kukuh k..its up 2 u 2 think bout me..
i dont care anymore...

then, about my student..
so sad to leave them...
i always said to them..
jgn gisau..minggu depan awk jumpe la cikgu zu (cikgu yg aku ganti)
sy last dah..
then said kat diorang..
"saper budak baik, dgr cakap sy, next week sy bagi adiah"..hehehe
sajer jer nak ayat diorang bagi senyap ckit..
skang leh la control bebudak ni..
tapi sakit tekak gak la terjerit2..
but then sbnrnyer syg nak tinggalkan mereka..
yg sgt cute n comey..
slalu wat aku tergelak n tertawa ngan teletah mereke..
love u all my students...
mmuuaahh!!!

ok, after abis ngajar banyak program sebenarnyer yer..
abis ngajar 19hb then 20hb dtg gak sek ade hari sukan...
21hb baru nak terkedek2 p bayar duit jubah n all the things la..
then nak siapkan baju konvo n paper yg patot..
huhu, nak beli yg siap lagi x mampu dah..
so, finally soh mak jait then i jait manik la jwbnyer...
then g konvo my adik dulu kat mrsm serting 29hb..
nak pakai baju aper erk?? erm...
xper2, later on la think bout that..
then nak p my konvo plak..
huhu, hopefully sumenyer berjalan lancar..
then on that week also i kene jadi pengapit 4 my best fren sek rendah..
hehehe, 1st time la ni..
x tahu la mcm maner, ceh mengalahkan pengantin kan..hehehe

ok, then nak try cari keje sementare nak tunggu posting nanti ni..
huhuhu...
x kesah la keje pape pon asalkan ade income..
xleh la nak dok umah sajer jer
gase mcm x lengkap jer idop ni..
tapi kalo xde keje nak wat camne, dok umah la tanam anggor..
talking bout my posting lupe plak erk bile kene interbiew..
peh, kalo dpt interbiew be4 my convo lagi la haru idop..
mau pecah pale nak pk..
fuh~ sabar2...arap2 ade org yg akan membantuku..hehehe

then bulan 11 ape lagi erk??
yup, nak antar ajib adikku masok ker poli plak..
n ade rombongan p cameron higland..
dah lame gasenyer x berjalan jauh2 ni..
syoknyer, p ngan my mom jer...
hehehe, tapi lmbt lagi..
so, relex2 dulu la beb..cool n steady k..hehee

ok, banyak sudah cerite ku ini..
ntah biler la dpt nak menulis lagi erk..
kalo dpt by next week i will update more bout myself..
kalo xde paham2 la yer..
berokband dah kene potong..
pastu xde p sek plak pasni..
huhu. sedih2..
xpe2, sabar ea huda..ade rezeki nanti kite on9 lagi k..(pujuk diri seindiri lo, dah xde org nak pujjuk)..hehehe

Sunday, September 26, 2010

~Giler ARh!!!~


best fren sejak kecik ni..
dari tadika yer..hehehe


si mimik yg maintain cute..hehehe



my best fren... ina..



3 in black...
sentiase berkebetulan yer..
ada makna ker ni?? hahahaha

whatever pon..andak memang best..hik hik..

mrkh lebih yer...




bukan main si andak ni bergambar..
hahaha
ko dah kali keduo dtg ni dak..
si pendi ni plak nasib baik x sombong..

kalo x dah lame kene blasah kan..
hahahaha


ni ha penganti lame.. tapi maintain jer kuwush!
ish bile la nak membesar cik elissa kite ni kan..hehehe


alala... cute kan elissa ngan husband die..
ni yg wat jeles ni..

moge mereka bahagie hendaknyer n dpt baby..
hehehe..
x sbr nak tgk elissa ngandung ni.. ops!!!


di rumah Ashu...
thanks bagi kami mkn laksa yg penuh tulang ikan..
hehehe...

jgn marah ar...
ashu still mcm dulu, putih..

ceh, kalah kite kan yan..hahaha



bersama ngan yan yg sengal!!...

kebetulan plak lebih kurang jer baju ni ha..

xtually bukan baju gaye pon..

main pakai jer beb..
but still gorgoues k..hahaha

Tuesday, September 21, 2010


inilah familyku tersayang..mak, ayah, akak, bangah, ajib n naim...



bukan main adikku mencium..hehehehe




mak, mintak ampun..huhu..doakan kejayaan akak.=P




mak n ayah bermaafan di pagi raya..ahaks..

Thursday, September 16, 2010

kawin!!!



bercerita bab kawin ni..
xtually mcm2 dlm pikiran ni skang..
am i already enough untuk menuju gerbang perkahwinan???
mestilah TIDAK!!!!
tapi gamai member2ku sebaye n seusia dgnku yg sudah menghampiri ke gerbang perkahwinan n sudah berkahwin pon...
erm, yg dah tunang, bakal berkahwin, sudah berkahwin, sudah mempunyai anak...
masing2 mempunyai agenda tersendiri...
sometimes memang terpikir gak..
umor dah meningkat tapi i'm still the same..
nothing changes!

maybe bile dah bekerjaye tetap nanti kot baru nak terpikir mende ni ngan lebih serius lagi kan..
now, just forget it huda..
u r still young
chill out la..hehehe
but happy tgk member2 yg sgt happy menunggu hari bhagie mereka..
alamtnyer asik kene beli adiah org kawin jer la..
dah banyak beli adiah org ni..
aish, arap2 nanti ade la adiah tok sy plak ea..hehehe

Tuesday, September 14, 2010

syaWaL...

alhamdullilah syawal kali ini dpt kusambut lagi..
even x balik kmpong..
tapi acare wajib kat umah..
bangon pagi solt subuh, then mandi sunat hai raya..
pastu bermaaf maafan..
sesi paling kuhargai..
coz dpt peluk cium mak n AYAH..
then amik gmbr, cntik sgt coz everybody wearing blue!!
hehe, pastu p masjid tok solat hari raya..
balik 2 p kubur arwah paksu plak..
setiap tahun begitulah rutin kami semenjak x balik kmpong ni...
even x balik kmpong tapi kami happy jer...

dpt gak aku bagi duit gaye kat mak, ayah n my adik2 even time 2 x gaji lagi..
tapi syukur ALLAH kurniakan rezeki n gajiku dah dpt..
bolehlah kukongsikan sedikit nikmat yg aku dpt ni with my family..
gaye konon x nak berjalan..
dari raye 1 smpai raye ke 4..
menjadi surirumah tangge..
menunggu tetamu yg datang..
masak, basuh pinggan, isi kuih jer la kejenyer..
huhu, then semalam lepas dendam..
ambik ko, dari pagi smpai nak magrib kami berjalan..
kami ber5 pada mulenyer, me,ina, ayu, raimi n dayah...
then bertambah reza n zida..
bape bijik umah kami berjalan semalam erk..
ade dekat 8 gak la..fuh~~
sgt seronok coz jumpe balik CIKGU MARIAH
dah bertaon x jumper kot..
last time form 3
masing2 da besar panjang katenyer..
dah leh kawin..hehehe
tapi malangnyer duit gaye xde pon, huhu kalo dpt duit gaye best gak la..
ops~~ dah besor xleh la huda oi...
balik2 smpai umah kononnyer ayah nak ajak p fun fair..
(last p funfair time ngan yan n pona..hahaha)
tapi ujan la plak, so dptla rest kat umah..hehehe

erm..bile berjalan2 kat blog kengkawan..
sedih, windu, happy, geram, sumer ader..
even kite jarang jumpe but by blogging i know your situation my fren..

to SAB:
sabrlah menghadapi dugaan idop ni k..
mungkin ALLAH nak bagi something yg sgt bergune tok ko satu mase nanti..
bak kate pepatah...
Allah hilangkan panas dengan menurunkan hujan..tapi manusie merungut..x penah bersyukur dgn nikmatnyer..rupe2nyer ALLAH bagi pelangi yg cantik tok kite...
jgn sedih dgn ape yg jadi, pasti ade hikmah k syg..
windu sgt ngan ko..
if i ever hug u now, i will hugs u tightly...
kite jumpe time konvo nanti ea syg..
hapuskan airmatemu coz airmate 2 kite nak kuarkan time konvo nanti..=P

to ZATY:
rindu nak tgk muke ko yg slalu monyok kalo ade org nak print wat hal..
rindu sgt nak sakat ko..heheh
i see that u r such a brave n tough girl..
i proud of u my fren..
dok umah heppy jer slalu ngan family ea?? hehehe
nanti pape hal info update n tell me k my dear...
erm, doakanla org slalu dlm doa ko yeh..
even org x sebaik ko tapi org syukur dpt kwn ngan ko..
fuh, gase nak nangish la plak..hukhuk
nak pelok momo kuat2! gak...
see u disane nanti k...

to AIN:
ko ni polik den..
kojap ado kojap xdo..
tapi lawa baju gayer ko erk, same tema la plak kite biru..hehee
i know that i already have your own life there..
but jgn lupe kami disini k..
slalu2 la update story ker aper ker..
org slalu rindu n syg ko..hehee
kalo nak p uum amik jubah ker aper ker bagi tau la k, jgn sonyap jo ha..
sey ni dah la jauh ha..hehehe

to BUGEE:
besar dugaan yg ko hadapi kan,...
but i know that u r strongly enough to handle this problem xtually..
don't set in your mind that u cannot do it..
org pon x tau dpt mane posting nanti ni..
kalo la trdpt kat ko boleh gak temankan ko kan..hehehe
xper, cekalkan hati kuatkan iman k..
chaiyok2!!!
ops~ mane adiah konvo kami ni?? hehehehe

n pada sume kwn2 yg i had ever know..
pleze update your story to me k..
hehe, nak kawin ker tunang ker..
kerana kebahagian korang kebahagiaan sy juger..hehehe
orait, sakit dah bahu ni..
cau cin cau...
salam...

Wednesday, September 1, 2010

Aish!! ape nak jadi ni??...



nak dijadikan cerite.. alkisah.. seseme la plak 2, 3 ari ni.. ngan kucing2 sume seseme, cian diorang.. huhu then mlm tadi ayah ajak buke di luar.. so, singgah la beli ubat seseme skali.. balik2 jer terus mkn ubat then smbung tido.. memang syok la tido.. then bangun sahur.. mkn nasi ckit then mkn ubat.. tido la kejap sementare nak tunggu subuh.. fuh!!! mate ngantok giler.. x leh nak celik tapi ku gagahkan juga.. aish, mcm mane nak drive ni.. memang ngantok sgt.. bese pas mandi ok la, ni x.. so, drive dlm keadaan sgt mengantok yer.. ya ALLAH.. sumpah, bwk kete mcm org giler.. eeii, nasib la x banyak kenderaan.. kalo x dah memang jenazah la aku.. huhu.. bese dgr lagu n nyanyi skali dlm kete but ari ni sgt lemau.. fuh!!! x nak lagi mkn ubat seseme time sahur!!!!
nasib baik panjang lagi nyawa aku.. alhamdullilah..huhuhu takot2...

Tuesday, August 31, 2010

~no meaning~

i don't know what should i feel right now..
happy??
yah, i'm happy with my life now..
every day looks at my mom n my father's face..
my mom is my best fren at this moment..
we share our moment together...
ari2 ade jer gosip yg nak diceritekan..hehehe
maklumlah kalo dah due beranak dok umah kan..
ayah plak dok sibuk cat umah x sudah2..
cian ayah..
dah bahagi tugas dah kat umah 2..
mak menjahit, aku wat kuih gaye, ayah cat umah..
hehehehe

talking about my kuih gaye..
looks like that this year memang semangat nak wat kuih gayer..
x tau la naper..
after this nak wat lagi ni...
nak beli bahan jer lagi..
nak wat kuih tat n cornflakes..hehehe
semalam wat almond palong..
alhamdullilah menjadi gak akhirnyer..
so sweet..hahahaha
then nak wat kek la bagai..hahaha sempat ker..
xper2 sempat2 cuti sek kan banyak...

sekejap jer dah nak abis bulan ramadhan..
n x lame lagi ari raye bakal menjelma..
huhuhu..
suppose i should give them some duit gaye..
but then, my mom kate duit syiling banyak 2..
ko gune jer la..hehehe syoknyer..
siap la budak2 ni kang bagi 20 sen dah la..hehehe
n x lame lagi my convocation day..
happy sgt n cannot wait to celebrate on that day..
after that akan bermula lah kerjaye n pengumpulan duitku..
nak kumpul duit nak beli barang2 idaman la..
n paling penting
dpt bagi mak ayah duit blanjer..
even ckit tapi org kate berkat kan..hehehe

aish, ape yg aku merapu banyak2 ni..
hahahaa..
sebenarnyer xde pe nak citer pon..
saje jer membuang mase di sek
xde ape nak wat..
klas plak abis awal..
menunggu waktu nak balik jer la ni ha..
huhhu
ok..
cau~~~

Saturday, August 28, 2010

~Syukur~

alhamdullilah...
baru2 ni PPD kol soh ngajar kat sek.ren.pulapah..
then smpai2 jer abg polis tunjukkan mane sek 2..
hehee..
sek ni tok anak2 polis jer, so senang la gak nak ngajar..
budak2 xlah naughty2 sgt
sgt cute...geram sgt..hehehe
so, ari2 p sek need to drive my father's car..
memantapkan skill bawak kete...
hehe, parking kat sek pon kene ade skill..
aish, mencabar betol la..
xper2, sabar huda..hehehe

erm, ade mende yg merunsingkan aku skang ni..
naper la gaji kat sek men seri perpatih x dpt2 lagi..
huhu, arap sgt dpt la by this week but then xde pon..
so, x kire minggu depan nak kol gak sek n PPD tanyer mcm maner...
banyak gile da planning nak gune duit gaji 2..
cadangnyer nak beli adiah tok my mother n father..
nak bagi duit gaye kat my mother, my father, n my little brother..
tok student yg datang umah nanti plak..
nak bagi ape erk??
bagi 20sen cukup x???
but ape pon nak gak gaji!!!!
ya ALLAH tolong permudahkan jalanku ini...huhu...

Wednesday, August 18, 2010

Ramadhan ya Ramadhan...

alhamdullilah ramadhan kali ini datang lagi...
n aku diberi kesempatan untuk menyambutnyer...
namun, tahun ini lain dari yg lain..
before this ngan kwn2 kat u but this year with my family...
syukur, sehingga ke ari ini puase ku masih penuh..
after this x tau la lagi kan, hehehe
n syukur aku dpt menunaikan solat terawih bersama2 ibuku dimasjid...
merempit naik motor la, ape lagi..hehehe
even sometimes uja tapi kami redah jugak demi nak merebut pahale solat terawih berjemaah...
but this year i dont know naper la gase solat terawih singkat sgt..
gasenyer imam xde la laju sgt..
mungkin bacaan ayat2 lazim nmpk cepat kot...
atau mungkin ari nak kiamat...
huhu, yaALLAH takotnyer...
mane ade ilmu lagi nak bawak ke alam akhirat nanti...
aku tau, masih nayak ilmu ALLAH yg aku belom terokai...
subhanallah...takot sgt..semoga ALLAH beri kesempatan padaku untuk memohon keampunan padanya untuk tahun ini dan tahun2 yg akan dtg...
amin...

tahun ni x tau la naper xde selere sgt time berbuke..
dulu x sabar2 nak tunggu coz mcm2 nak mkn..
but now, p bazar pon x tau nak beli aper...
semalam pon lagi kelakar beli rangke ayam jer..
buke mkn rangke ayam sahaje yer..
then banyak minum air...
ari ni mak nak wat nasi ayam...
erm, terbuke la ckit selere 2 kot..huhuhu...
xperla, arap2 leh kurush ckit pasni...
huda, jgn berselere sgt mkn ea, nanti baju kawin x muat..hehehe

yup, bercakap pasal kawin...
i dont know why this year was so complicated for me..
not becoz i was force by my family to get married yet...
but pilihan 2...
i hope that ALLAH always give me guide in order to choose the best for me..
insyaALLAH nak wat solat istikharah...
moge di bulan puase ni ade keberkatan dengan saper juge pilihanku..
huhuhu...
x sangke ade yg menyayangi diri ini even i know that i have so many weakness...
tahun depan kalo sape yg masok dulu mak kate timer jer...
dah tue sgt ker aku ni??
huhuhu...xperla, serahkan pda rezeki dan jodoh jer la...
tapi memang seriously confuse..
dulu ade kwn2 leh gak tanyer pendapat diorang...
skang kat umah, my mom la sahabat yg paling best skali...
huhuhu teman bergaduh, bercakap, share citer suke duke...

erm...what more???
ok, pasal keje plak..
kontrak guru ganti dah abis..
then p ppd tanye nak gune x lagi guru ganti..
dei kate ade, nanti pape hal die kol but untill now..
silent, xde kabar biter..
xperla, sabar dulu ea huda..
kalo xde gak, pas gaye nak merantau negeri org cari keje baru la jwbnyer..huhu
saper la sudi nak time aku kerje dlm jangke mase singkat erk..
huhuhu..
moge2 ALLAH bantu permudahkan jalanku...

erm...takat ni dulu cerite nak kongsi ngan korang..
nanti ade mase i post new story ok..
hehehe
slamat berpuase n same2 la kite menambahkan amalan kite...
=)

Wednesday, July 28, 2010

~(^___^)~

huhu..
this week i was so clumsy..
many things need to settle down...
rezekiku untuk menyambung mengajar in this school x dpt..
xperla, maybe bukan rezeki..
so, kene settlekan pasal gaji..
nak tanye office next week gajiku dibayar oleh school or PPD..
kalo PPD, leh terus jumpe en. Anas and ask him another guru ganti..
x kesah la skolah mane2 pon..
ya Allah arap2 dpt la..huhu
then, about my interview...
ish, lagi pening..
nak p ker x nak sebenarnyer..
memang niat hati nak p..
but some says x yah p, n some say p la..
fuh!! keep on thinking k..
ok, i got to go to my class!!
oh my God, this class was so slow~~ huhu...
da...

Sunday, July 25, 2010

~still Here~

yes..
i'm still here as a replace teacher..
but time running so fast..
another two weeks maka tamatlah tugasku sebagai guru ganti..
n guru yg kugantikan pon akan masuk...
but x tau la smpai bile khidmatku diperlukan...
sat lagi nak jumpe pengetue
nak tanyer whether she needs me or not
to replace sorg ckgu ni..
dah cuti bersalin, skang ngajar business 4 form 6..
takot gak, but try jer la..
mane tau ade rezeki kan..
drpd dok kat umah x wat aper...
huhuhu..hope that she will accept me...

at home, xde wat per pon...
mkn, main ngan kucing, jahit manik, tgk tv, ngajar budak tuition..
ha, ni satu hal..
skang ni budak tuition ade la dlm 6 org..
but yg betol2 gajin dtg cume 2 org jer...
sabor jer la..
nak kate mahal??
kat KL lagi mahal kot

kalo ckp kat org lain pon org gelak bape harge yg aku amik ni...
only rm2.50 per day..
x kesah la ngajar aper pon..
even thought i'm not too clever in certain part..
but at least i try..
blasah jer ngajar..
sains, math, bi, abc, 123...

oh yah, tentang cite puding sayer..
as u know that before this my puding become the winner...
then ke palong 8 wakil palong n then jadi naib johan...
then wakil luak palong 4 zon B..
but nasin x menyebelahi dapat saguhati jer...
but never mind la, hadiah pon best..hehehe
very precious moment to me becoz x pernah masok pertandingan masakan smpai ke peringkat atasan ni..
klakar gak la, even i yg masak but my mom dpt name..
xperla, tumpang tuah..hehehe
after this ade lagi pertandingan masakan memang nak masuk la kejenyer..
hehehe, gile plak dah nak memasak puding ni..
bole wat bisnes ni..hehehe

ok, sekian dulu tok cerite sy pada kali ni...
so, after this any latest new i will upload through this blog k...
so to all my beloved fren..
if u want to know about me..
rajin2 la singgah this blog ea..
really miss u girls!!!!
=)

Sunday, July 4, 2010

~AlhamduLiLLah, thanks God...>3

alhamdullilah...
my life getting better..
even thought its hard 2 start..
but finally ALLAH had gave me the best 4 me right now..

1st i go 2 seremban 2..
trying to find new job, send my resume here n there..
n finally get as a cashier at JUSCO..
erm, at 1st i was so excited but then i felt so tired n not very comfortable with that job..
xtually that job ok with me...
but there's certain things that i don't like la..
never mind, just keep it la..
but then alhamdulliah, one day Sek. Dato' Mansur call me n ask whether i want to be guru ganti or not..
so, ape lagi, of coz i want..

PK1 as me to go to PPD n ask me what i should do after this...
before i go to PPD i had an interview with SPA..
a lot things happen on that day...
the interviewer said that i'm a unique candidate...
huhu, sabor jer la..never mind yg pnting experience...
thanks 2 yan 4 bring me there n always help me...

after than, sesampainyer di PPD..
Encik 2 tanyer la..
"awk nak Sek Dato' Mansor ker Sek lain?"
then i reply
"nape En. ade ker sek lain??"
then he said
"erm, nanti sy tgk..awk siap jer ari isnin nanti sy kol awk terus p mane sek yg sy suruh 2 k"
so, balik la ngan pasaan berdebar2 mane la die nak antar...

ari senin pon waiting la 4 the call but untill kol 10..
but then just silent
geram, i go to PPD and see the officer..
n En. 2 ckp.."naper awk dtg? kan sy soh tunggu"
" dah En. x kol sy datang la..mane tau En. luper ker..huhu"
then he ask me to go to Sek Men Seri Perpatih..
then ape lagi, i drive there n terus jumpe PK1 n pengetue..
n they ask me 2 ngajar Form 4 n form 5 in mathematics..
but Sek Dato Mansor call n ask me when do i need to come
but i just said that En. ask me to go here..
hehe, gase mcm diperlukan la plak..
xperla, 2 hal PPD nanti die uruskan la kot..
elissa kate ade dah guru ganti yg dtg sek 2, so ok la...

huhu..then start la ngjar budak2 ni...
ade plak kene ngajar sivik form 4 n form 5...
so far so good la, but then need to bace balik la..
banyak luper dah..hehe..study la balik..
takot gak ngajar form 5 ni, diorang dah la nak exam..
but xperla, i try my best...
skang ni student dah x mcm dulu..(hormat guru sgt2)..
ni asik nak melawan jer kejenyer, perli, ejek..
cikgu kat depan ni die wat mcm kawan jer..
siap boleh perli plak, pompuan la yg makin kurg adab skang..
laki pon nakal2 diorang at least wat keje..
huhu, memang banyak sgt kene sabar, no tension2..
just face it with a smile face n selawat banyak2...

hope that my life always in ALLAH bless n mudah jer jalanyer...
arap2 ade jer rezeki yg menunggu di hadapan..
huhuhu
alhamdullilah..
thanks kepade sume yg banyak membantu..
my frens, my dear n especially my mom n my dad...
=)

Wednesday, May 26, 2010

~Kerja Oh Kerja~

everyday i'm counting my days in order to get the job...
actually, its not a big deal..
yes, really i want to work right now...
but maybe my luck xde lagi..
guru ganti???
dan anta borang kat PPD but then silent only...
p skolah???
dah p skolah Dato' MAnsor but then no answer at all...
maybe after this i will try to skolah Palong 11 kot...
antar borang kat JPNS plak kot..
before this i had kol them but then diorang kate xde kosong lagi...
adoiyai...
sabar jer la..

its not easy axctuallr to find the job..
it depends on us...
keje lain???
yup, dah pk pon...
dah isi borang nak jadi pegawai pembantu khidmat sosial FELDA..
hopefully dpt job 2...
sementare nak tunggu 2 kene gak cari keje lain
so, i decided 2 go to seremban 2 after his...
x kesah la keje ape pon...

sementare ni dok umah jer...
boring????
erm, x lah sgt kot coz many things that i need to do..
by the way, i'm preparing myself for pertandingan poco2...
find any new steps to add in my already poco2...
every nite i need 2 practices...
erm, hopefully sgt menang...
sanggup tangguhkan p seremban coz poco2 ni tau...
punyer la semangat..hehehe...
yg masuk pon sume sporting2, just happy2 tapi masing2 really wannt to be the winner again...

but, whatever it is...
i know that ALLAH had give me the best...
i hope that i do the correct things n in a truth way...
semoga ALLAh berikan keje yg terbaik untuk diri ini...
huhuuhu...
amin..=)

Monday, May 24, 2010

~i'm The wiNNeR~


inilah Juara Poco2 kami..hehe..pasni wakil Palong plak..hopefully menang lagi k..amin..=)

dah lame x main bola jaring kot, but finally tempat ke-3..ok la 2;P


Puding ciNta 3 Rasa buaTanku Menjadi Juara...huRey!!!


i love all the chocolates..thanks to the person who give it to me..=)



present that i get from sab, zaty, moja n ain..thanks a lot my dear frens..=)



Sunday, May 9, 2010

~My JourNey~

my last paper was 5th mei 2010..
at that time i was so excited becoz the last paper to be taken 4 my degree...hehehe
but before that so many plan that i n my fren had organized in order to make sure that our time that we spent together really meaningful...
so our 1st planning was to play bowling at that nite after exam..
so, after isyak before we go (smpat lagi bergambar kat dlm u) to jitra mall n play bowling..
most of us were shame2 coz gamai laki..
but then blasah jer main smpai masuk longkang sumer..
the cute one zaty la, left handed..hehehe
win or lost is not important but the most things is we were together rite..
after playing bowling go to makan2..
cian zaty menggigil menahan lapor erk..heehe

then 6 mei we decided to go to Lata Bukit Hijau..
used 2 car kembara n viva azie...
the journey takes about 3 hours to go there n by 12 we already there..
sampai2 terus cecah air...
so cool...
then, mkn bekal(bihun goreng, ayam goreng, nuget, kopok2, pecal, air) yg kami bawak main air n amik gmbr dengan banyaknyer..hehee
after main ayer sume azie ajak p penang..
so, smpai di sane kami yg menaiki kembara ni sesat jer la slalu kerana x tau jalan la katekan..
dah sesat2 then balik semuler..uhuhu
sabar jer la, nasib baik sume manusie dlm kete kembara x tension...
happening jer nyanyi2 dlm kete smbil berearobik..hehehe
smpai kolej dah magrib, then famly sab ajak p mkn kat k.perlis..
syok la kami ape lagi...
mkn mcm2 mlm 2 n x lupe bungkuskan tok gebu..
cian kat gebu...
balik2 dah tunggu depan bilik, ape la die mkn if i'm not around erk..huhuhu

then 7hb planning to go to p.besar sat nak cari bahan2 bawak balik umah..
then something happen..huhuhu
kembara fardiela had a problem..
we stopped the car near at kmpg serai..
the car sounds weird then some people drop by n ask what happen..
we just says what happen n then lasty...
mechanic come n said that timing bell putus..
betol ke ejaan 2 erK..
hahaha..mane la kami tau pasal2 kerete ni..
so settle punyer settle last2 kete dibiarkan di umah abg tu n abg 2 anta kami balik..
huhu, x dpt la ke padang besar tapi luckily kami x ape2..
x terlibat ngan kemalangan ker aper ker..huhuhu
mlm hantar zaty balik kat changlon..
so sad, i can see that her eyes full of tear but we just don't want 2 cry..
then, after she go we go back to college n mkn..heehe

8hb balik ke umah mlm hari..
bersama ain n sidie, thanks sgt coz sudi tumpangkan sayer..
kalo x, x tau la..dah la ngan barang yg sgt banyak..huhu
sowie ain x teman kamu drive..
sy penat la, kamu terpakse berjage erk..uhuu
smpai jer kat T1 pagi tadi kol 6.30...

then waiting 4 my father n mother about 10 mereke datang..
so, otw nak balik singgah sebentar ke skolah si gendot..
balik2 umah terus mandi, solat, mkn french fries ckit then baring2 terus tertido..hehehe
bangun dah magrib n terus mandi solat sumer..
mkn nasi laok telor n tgk tv..
so a very long2 journey that i had going through..
but the best time is when i go to ______ with him..
unexpected moment n many things happen that i can't forget..
thanks 2 him 4 making me happy on that day..
n also thanks 4 everythings..( i love the chocolates)
=)

Sunday, May 2, 2010

♥My Tear...

again, my tear comes again..
this time not bout him or my fren...
but my lovely laptop..
before this i had format my laptop about several time..
but this time my laptop having different problems..
i thought that after format it will ok like always...
but then...huhuhuhu =(

he tell me that my ram problem...
damage maybe, i don't know how can that's happen actually..
but luckily that my laptop can function again if i change the ram..
he said that he will try to find the best ram for me..
he said no nangish2...hehehe
maafla, saye ni cengeng ckit..mudah jer nak nangis..
before this my ram is only about 512 but maybe he want to change to 2gb..
thats great actually...
but why i feel sad??
maybe becoze my laptop x penah bagi mslh paper...
n banyak sgt berjase selame i blaja kat uum ni..
nasib baik la asgment dah xde, n xde mende important dlm 2..
sumer dah transfer ker external...

then, my bie say something that makes me smile back...
he said...
ala syg, x moh la sedih2..
laptop 2 mcm manusie jugak..
kadang2 x sihat, sakit masok spital sumer..
nanti dah tukar ram baru nanti die elok la balik k...
pastu leh claim kat bie balik..hehehe (i like it)
without i realize, many people around me always make me smile back even my tears comes...

thanks sgt to sumer yg always be by my side...
ok, x sedih lagi dah...
i can smile...
hope that my laptop akan kelihatan lebih baru n laju lagi pasni..hehehe...
love u so much my laptop...♥
=)

Thursday, April 29, 2010

♥iTs HuRt Me♥

dear my blog...
i don't know to whom i need to tell this story anymore...
only u...
i feel so hurt...
when someone that we love have an affair with other girl...
yah, past was the past...
just go through with this real life..
i know that...
he don't have any feeling at that girl (maybe)
i don't want to involve or relate anythings with her anymore..
but by seeing his fb i can see that he still contact with that girl...
yah, i know only in fb but then????

i already tell him that i hate it so much..
i don't like it...
but then he will try to convince me...
that he don't have anythings with that girl, just in fb..
but for me, its start there..
if i just ignore it, i afraid that it will become worse...

jealous?? maybe...
that becoz i love him...
i know i'm not too good for him..
i also have my boy fren out there..
but, there is a limit...
some my fren says, this is what u done..
if i can have my own boy fren why not him right????
erm, yah, she is right but i know what really happen between them before this...

ya ALLAH...
please give me your straighten to face all those things..
i try to forget him but i can't...
i try to ignore this problem but i can't...
i try to hide this form myself but i can't...
i try to prove that i'm wrong but i can't...
maybe i can't be the best for him...
what is the best way that i can do YA ALLAH...
i always pray that i can found someone who created for me as my husband..
but maybe this is not the time yet..
please give me your way YA ALLAH..
amin.....=(

Sunday, April 25, 2010

~Through my final sem~

alhamdullilah..
skang dah masuk final sem n final exam..
only 3 paper that i need to take 4 this final sem..
paper PSA dah lepas, another 2 paper..
MJA n Linear..
hopefully i can answer it well..
before this in PSA ok la, xde la smpai xleh wat..
ade la gak yg susah but hope that i can get good result...

nowdays banyak spent mase ngan my best fren here..
ain, moja, zaty n sab...
tinggal beraper hari jer tok dok same meereke...
susah, senang, geram, tangis, tawa...
everythings...
pasni masing2 ngan hal masing2 dah...
so sad...=(

most of my time now in lab and my room only..
even though i can used the internet but so slow..
so cannot publish any new story always..
i wish that i can get to know more people after this..
but still keep in touch with all my fren to know their routin..
hehehe

xtually don't know what to say anymore...
so..
adios...
see u again...

Monday, April 12, 2010

~Sorry My Fren~


money is not everything...
i know that..
but the thing is that how we manage that money on the right way..
its not becoz i'm too crazy of money..
but i take this chance to help myself n my family..
i'm not from a rich family..
i just an ordinary person..
as i can i try not 2 burden them..

my fren..
i know that i hurt u so much..
becoz i feel that before..
so sorry 4 what happen k..
is not that i forget all of u..
but the lack of time axtually..
i wish that i can get 48hours with all of u girls..
i wish 2 spent a lot of time with all of u...

my fren..
after this i try 2 spent more time with u k..
please give me a words when u with me..
sometimes when u keep on silent..
its killing me..
i love all my fren..
i didn't mean 2 hurt u even a piece..
after this we will be close again k..
eat, hangout, sleep, movies..all must be together rite??
i miss all of our laughter..
i miss all of your celoteh..
i miss the kidding that we made spontanious..
everything my fren..

please give me your smile back k..
becoz without u as my fren..
who am i..
lastly..
good luck n all the best 4 your exam...
hopefully that we can achives what we want...
your friends...
HUDA...=)

Wednesday, March 24, 2010

day by day...
i'm getting so tired...
many things to do..
my work in koop, in lab, asgmnt...
life must be go on and i must be strong to face it...
eventhough i'm tired..
but demi untuk kegembiraanku...
aku rela...hehehe

never mind la, this is the time that i want to appreciate...
after this, i there is no more time to do those things again..huhuhu
i love all my fren here...
many things that i do with them...
laught, cry, tired, sad, busy, everythings together...
hanya tinggal bape hari jer tok bersame mereke..
after this, masing2 dah ade life masing2...
so, mase yg ade ni jer la nak hargai...

last tuesday my comey was died...
so sad..=(
before i'm going to lab that morning...
he ask me some food but then i said petang kang la i bagi...
balik2 lab i found him terdampar bawah tempat cuci kain..
mate penuh semut...
mulut ternganga..sedih sgt...
die dah pergi sebelum sempat i gave him food...
love him so much...
sometimes ade org lain pelik kenaper i nangis eventhought it only a cat...
but, sometimes i feel this creature of God can understand me...
nasib baik kat umah ade anak kucing baru..
pengganti comey la gaknyer kan...
huhuhu...
semoge comey aman di sane n always pray for me...=(

what more to say???
asgmnt last is PSA under encik hadafi...
no specific guideline at all..
our report is = presentation...
if we see the report and attract to read it more and more...
meaning that our report is good...
but if we see from the 1st cover dah xde mood...
hmm, 2 maknenyer x bagus la...
huhuhu, really hope that this last asgmnt would be the best asgmnt that i ever had...
nak score kat final pon x tau la mcm mane, bukan faham sgt pon lect ngajar...
tido jer lebih,hehehehe

keje kat koop more exciting than keje lab..
maybe coz environment kot...
kawan2 pon best, jumpe plak yg sekepale mcm azie..hehehe
cume penat ckit la..
gune tenage 2 yg penat, but sometimes sambil wat keje gelak2...
xde la tension sgt kan...
merempit naik moto la, naik kete la, naik van la...
memeang excited sgt la..hehehe
mcm2 perkare yg dialami n mcm2 gosip plak la yg melande..
ade yg baik n ade gak yg x baik...
just dgr n amik mane yg patot tok didengar jer la..
yg x baik 2 jadikan sebagai sempadan supaye kite x kaco org lain n org lain x kaco kite kan..hehehehe

hhmmm....
gase nak balik umah 2 memang ade...
but mase sgtla terhad, xde mase langsung...
i really miss my mom n my dad n my cats..hehehe
but, sabar2...
cian gak kat mak, gajin kol aku...
ari2 cite pasal kucing. hhehehe...
maklumlah sume family minat kucing except my father la...hehehe
after this, kalo my father buang my lovely cat lagi siapla...
merajuk ngan die, x nak ckp sebulan!!! huhuhuhu
cian baby dulu mane ntah die pergi...dah la sgt comey..huhuhu really miss him~~

wahahaha..
sgt banyak membebel nmpknyer...
nak realese tension la...
xperla, asalkan aku bahagie...
hehehe
nak jalan2 la, then nak jerit puas2!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~
=)